Informatiebijeenkomst over parkeren in centrum Ommen

dinsdag 26 juni 2018 09:44

Met behulp van informatiebijeenkomsten wil de gemeente Ommen het parkeren in het centrum van Ommen evalueren. U bent welkom om mee te praten tijdens de informatiebijeenkomst op maandag 9 juli 2018 om 19.30 uur in kerk en zalencentrum de Kern aan de Bouwstraat 23 in Ommen.

Het parkeren in het centrum van Ommen is gereguleerd door middel van een blauwe zone. Bezoekers kunnen in Ommen dicht bij de voorzieningen parkeren, zonder hiervoor te hoeven betalen.

De laatste jaren is veel veranderd in het centrum van Ommen, wat effect heeft op het functioneren van de blauwe zone. De gemeente heeft in het kader van het project 'Vecht voor het Centrum' en de Verkeersvisie Ommen 2030 besloten om de blauwe zone en het ontheffingenbeleid in het centrum van Ommen te evalueren en te actualiseren.

Informatiebijeenkomsten

De gemeente organiseert daarom informatiebijeenkomsten voor bewoners en ondernemers, zodat iedereen mee kan praten over het functioneren van de blauwe zone en het ontheffingenbeleid.

Tijdens de informatiebijeenkomst kunt u op een informele manier meepraten over het functioneren van de huidige blauwe zone en het ontheffingenbeleid. De bijeenkomst bestaat uit een plenair deel, waarin wordt ingegaan op de evaluatie/actualisatie en een deel waarbij in groepjes wordt besproken wat er in de blauwe zone en het ontheffingenbeleid goed gaat en wat er beter kan.

Geef uw mening

Uw mening is daarin van belang, omdat u als gebruiker van de blauwe zone degene bent met de meeste ervaring. Wij nodigen u van harte uit om op maandag 9 juli 2018 om 19.30 uur in kerk en zalencentrum de Kern aan de Bouwstraat 23 in Ommen met ons mee te praten over de blauwe zone en het ontheffingenbeleid.

Voor ondernemers/winkeliers wordt op maandag 2 juli 2018 om 19.30 uur een specifieke bijeenkomst gehouden in kerk en zalencentrum de Kern aan de Bouwstraat 23 in Ommen. De ondernemers/winkeliers van het centrum zijn hiervoor per brief uitgenodigd.

De huidige ontheffingshouders in de blauwe zone zijn eveneens per brief uitgenodigd voor een van de bovengenoemde bijeenkomsten.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.