Rioolrenovatie in Lemele

dinsdag 26 juni 2018 09:58

In de kern van Lemele wordt het gemeentelijke rioolstelsel gerenoveerd. Deze werkzaamheden vinden plaats van juni tot en met september en zijn kortstondig en plaatselijk. De werkzaamheden worden uitvoerd door FLUA Leidingrenovatie uit Veenendaal (dochteronderneming van Roelofs Den Ham).

Tijdens de werkzaamheden komen alle facetten van rioolrenovatie aan bod. Zo worden hele strengen (de rioolbuizen tussen de gietijzeren inspectieputten in de straat) gerenoveerd met behulp van de zogenaamde kousmethode. Hierbij wordt een kous, gevuld met hars, door het riool geblazen. UV-licht zorgt er voor dat de hars uithardt.

De binnenkant van de buis wordt hierdoor voorzien van een nieuwe dunne binnenbuis (relining). Deze vorm van renovatie kan worden toegepast in bestaande rioolbuizen. De bestaande riolering kan hierbij gewoon blijven liggen. Graaf- of hakwerkzaamheden zijn hierbij niet nodig. Op deze manier is de riolering binnen enkele dagen gerepareerd om daarna weer jarenlang goed te functioneren.

Bij een groot aantal rioolstrengen worden plaatselijke reparaties uitgevoerd met behulp van de deelkousmethode. Hierbij wordt slechts een deel van de rioolbuis gerepareerd. Bij een aantal huisaansluitingen wordt het riool vervangen door een sleuf te graven.

Geluidsoverlast
Voordat de renovatie plaatsvindt, wordt het riool gereinigd en geïnspecteerd. Op de dag van de renovatie zijn meerdere vrachtwagens in de straat aanwezig.

Gedurende de werkzaamheden staan installaties te draaien. Dit kan enige geluidsoverlast geven. De aanwonenden en aanliggende bedrijven worden vooraf door FLUA geïnformeerd over de werkzaamheden zodat ze op de hoogte zijn van eventuele wegomleidingen en parkeervoorzieningen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met FLUA via het telefoonnummer 0546 678 989, of e-mailadres info@flua.nl.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.