Vakantieplannen en reisdocument verlopen? Bestel uw document op tijd!

woensdag 20 juni 2018 16:02

Met de vakantie in aantocht is het bij de balie van de Publieksdienst druk met bestellingen van rijbewijzen, paspoorten en identiteitsbewijzen. Hebt u vakantieplannen en is uw reisdocument bijna verstreken? Wees dan slim en bestel uw reisdocument op tijd.

Net als ieder jaar komt de drukte weer opgang met het aanvragen van een paspoort, identiteitsbewijs en rijbewijzen. De gemeente Ommen heeft hierom extra balies geopend en personeel ingezet om de grote drukte op te kunnen vangen. Om er zeker van te zijn dat u uw nieuwe paspoort of identiteitsbewijs op tijd ontvangt, bestel uw reisdocument dan op tijd.

Reisdocument aanvragen
1. U kunt hiervoor online een afspraak inplannen via www.ommen.nl
2. Meenemen tijdens afspraak
• alle nog in uw bezit zijnde reisdocumenten en/of paspoorten (ook verlopen reisdocumenten);
• een geldig identiteitsbewijs;
• een goed gelijkende kleuren pasfoto;
• een pinpas.

3.  Afhalen ID-kaart/paspoort of thuisbezorgen
Afhalen:
U kunt uw paspoort afhalen bij de Publieksdienst in het gemeentehuis. Doorgaans kan dit binnen vijf werkdagen, door drukte duurt het soms iets langer. Een reisdocument of rijbewijs kunt u alleen zelf afhalen, maar maak ook hiervoor online een afspraak via www.ommen.nl. Als u een identiteitskaart voor uw kind afhaalt, dient u uw kind mee te nemen.

Thuisbezorgen:
U kunt tijdens het aanvragen van een nieuw reisdocument ook kiezen voor thuisbezorging. De levering van een paspoort of ID-kaart kan in heel Nederland plaatsvinden, met uitzondering van de Waddeneilanden. Bezorging van een reisdocument op bijvoorbeeld een werkadres is ook mogelijk. Als uw paspoort of ID-kaart klaar is, krijgt u een e-mail van Dynasure met een link om direct online uw bezorgafspraak in te plannen in een 4-uur tijdvenster dat u het beste uitkomt.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.