Wethouder leest voor over de Ommerschans

dinsdag 19 juni 2018 13:56

Wethouder Ko Scheele las op vrijdag 15 juni voor uit het nieuwe boek over de Ommerschans. Ans Esselink van de Vereniging Ommerschans nam hiervoor het initiatief. Op de Triangel in Witharen waren een aantal klassen aanwezig.

Het boek, “Barteldje en Marten, avontuur in de Ommerschans” is geschreven door Joke Barneveld die ook aanwezig was. Het boek vertelt het verhaal van Barteldje Wiersma die met haar zusje en buurmeisje worden opgepakt bij het bedelen en naar de Ommerschans worden gestuurd. Timmermanszoon Marten Zwiers is betrokken bij de bouw van de Ommerschans en er volgt een bijzondere ontmoeting. Speciaal zijn de illustraties van Femmie Meijering, die eerder ook al het Ommerschansspel ontwierp.

Nieuwsgierig
De kinderen van de Triangel stelden veel vragen. Een aantal kinderen waren al bij de Ommerschans geweest. Ook bij het Menselijk Lint, waarbij een menselijke ring werd gevormd om de fundamenten van het gesticht Ommerschans, in die tijd het grootste gebouw van Nederland. De kinderen waren nieuwsgierig naar de andere verhalen in het boek, dat aan de juf werd gegeven. Zo wordt het verhaal van de Ommerschans ook blijvend doorgegeven aan volgende generaties.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.