Let goed op het waterverbruik met het warme weer

maandag 02 juli 2018 12:12

Door de toenemende warmte van deze periode is door waterbedrijf Vitens het warmteplan in werking gesteld. In dit warmteplan wordt u verzocht om het gebruik van water zoveel mogelijk te beperken.

Het warmteplan van Vitens gaat in wanneer de temperatuur voor meerdere dagen boven de 25 graden ligt en het voor enige tijd niet heeft geregend. Door deze warme periode wordt er met name in de avond een flinke toename in de vraag naar (drink)water verwacht. Als iedereen tegelijkertijd water gebruikt, wordt de waterdruk mogelijk lager dan normaal.

Beperk uw waterverbruik
Om waterdrukproblemen te voorkomen, wordt u verzocht om in de piekuren (tussen 06.00 en 09.00 uur en tussen 18.00 en 22.00 uur) het niet noodzakelijke waterverbruik te beperken. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld niet de tuin te sproeien, de auto niet te wassen, de (af)wasmachine niet aan te zetten of zwembadjes niet te vullen.

Bruin water
Door een lagere waterdruk kan er minder water uit de kraan komen dan normaal. Ook kan het water eventueel een bruine kleur hebben. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid. U kunt het water gewoon drinken. Op de website van Vitens vindt u allerlei tips over het verspreiden van het waterverbruik.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.