Medicijnafval inleveren bij uw apotheek

donderdag 19 juli 2018 13:38

ROVA heeft samen met gemeenten en de apotheken nieuwe afspraken gemaakt over de inzameling van oude medicijnen en injectienaalden. Ook in de gemeente Ommen is het mogelijk om oude medicijnen of injectienaalden in te leveren bij verschillende apotheken.

De oude naalden en geneesmiddelen worden opgeslagen in speciale vaten. ROVA haalt deze vaten bij de apotheken op. Daarna wordt afval gescheiden en verwerkt in speciale installaties.

Inleverpunten
Oude medicijnen of injectienaalden kunnen ingeleverd worden op het milieubrengstation, in de klein chemisch afval box en voortaan ook bij uw apotheek. Gebruikte injectienaalden worden bij de apotheek alleen geaccepteerd als u ze in een stevige gesloten verpakking aanbiedt. Verwijder uw naam en adresgegevens van de restanten medicijnen of maak het etiket onleesbaar.

De ROVA haalt oude medicijnen en injectienaalden bij apotheken in de gemeente Ommen op.

Verpakkingen
Verpakkingen van geneesmiddelen kunnen gewoon bij het oud papier of het restafval, omdat dit geen klein chemisch afval is. Voor het verpakkingsmateriaal is een overzicht gemaakt.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.