Nieuw verkooppunt voor snackbar Ommen

dinsdag 24 juli 2018 08:17

De snackbar op de Markt in Ommen verhuist naar een nieuw te bouwen verkooppunt. Het verkooppunt wordt tussen het Marktgebouw en het parkeerterrein de Voormars gebouwd. Om de bouw mogelijk te maken, heeft gemeente Ommen de benodigde grond verkocht aan de uitbater van de snackbar.

De huidige mobiele snackbar 'Kwalitaria Ommen' staat vanwege de bouwwerkzaamheden in het centrum op een tijdelijke locatie op de Markt. In de afgelopen periode hebben de gemeente Ommen en de uitbater van de snackbar een plan gemaakt voor de bouw van een nieuw permanent verkooppunt.

Het nieuwe verkooppunt wordt gebouwd in het midden van de parkeerplaats van de Markt, tussen het Marktgebouw en parkeerterrein de Voormars. Het ontwerp voor de snackbar is gemaakt door de Ommer architect Gerlof van der Veen. De gevel van het gebouw bestaat voornamelijk uit een glazen pui, met ruimte voor een terras.

Koopovereenkomst
Een openbaar toilet is onderdeel van het bouwplan. Bezoekers van het centrum kunnen dit toilet tijdens openingstijden van de snackbar gratis gebruiken. De gemeente en de uitbater van de snackbar hebben hierover afspraken gemaakt.

Om de bouw mogelijk te maken, heeft de gemeente Ommen de benodigde grond aan de uitbater van de snackbar verkocht. De koopovereenkomst werd onlangs ondertekend door uitbater Brigitte van Dijk van Kwalitaria Ommen. Namens de gemeente Ommen zette burgemeester Hans Vroomen zijn handtekening.

Het bouwplan wordt nu verder uitgewerkt zodat de bouw nog dit jaar kan starten.

Parkeerplaatsen
Na de verhuizing van de snackbar naar het nieuwe verkooppunt, legt de gemeente op de huidige locatie circa twintig parkeerplaatsen aan. Op de nieuwe locatie van het verkooppunt verdwijnen als gevolg van de bouw circa zes tijdelijke parkeerplaatsen.

In de afgelopen jaren heeft de kwaliteit van het centrum van Ommen een flinke impuls gekregen met uitvoering van het programma Vecht voor het Centrum. Ook de Markt in Ommen onderging een metamorfose. Momenteel wordt nog volop gebouwd en er staan nog projecten op stapel.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.