Ommen 4.0, een nieuwe organisatie

donderdag 30 augustus 2018 11:47

Vanaf 1 januari 2019 start een nieuwe gemeentelijke organisatie; Ommen 4.0. De huidige gemeenschappelijke regeling Bestuursdienst Ommen-Hardenberg houdt op te bestaan. De dienstverlening aan u blijft zoals u van ons gewend bent.

Sinds het besluit om te stoppen met de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg is de gemeente Ommen begonnen met plannen maken om een nieuwe organisatie op te zetten, met als uitgangspunt dat de dienstverlening aan de inwoners en ondernemers binnen de gemeente niet in het gedrang mag komen. 

Ommen 4.0; slagvaardig en flexibel
De gemeentelijke organisatie van Ommen wordt een kleine, slagvaardige en flexibele organisatie. De mensen die in deze organisatie werken, zoeken de samenwerking met inwoners, bedrijven en organisaties op. Luisteren naar uw wensen en zoeken samen met u naar manieren om deze wensen te realiseren.  

Burgemeester Hans Vroomen: "In het visiedocument Ommer Motief hebben inwoners, organisaties en ondernemers de koers van Ommen tot 2030 aangegeven. De medewerkers van Ommen 4.0, zijn vooral ontwikkelaars op die thema's. De gemeenteraad heeft in het Bestuursakkoord 2012 - 2018 Samen Ommen! aangegeven de komende vier jaar te willen inzetten om voor, door en met de samenleving ambities te realiseren. Dit vraagt om medewerkers die breed inzetbaar zijn en verbindende ontwikkelaars, doeners en denkers zijn."

Vragen en opmerkingen
Burgemeester Vroomen krijgt uit de samenleving vaak vragen waar inwoners terecht kunnen na 1 januari 2019 voor het aanvragen van vergunningen en andere diensten: "Ik kan mij voorstellen dat u vragen heeft. Daarom hebben wij een speciaal mailadres en telefoonnummer geopend. Ook hebben wij de veel voorkomende vragen op de website gezet. Staat uw vraag er niet bij, neemt u dan contact met ons op."

Uw vragen of opmerkingen over de dienstverlening, de nieuwe organisatie Ommen 4.0 en de beƫindiging van de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg, kunt u stellen door te mailen naar ommen4.0@ommen.nl of stuur tijdens kantooruren een bericht via WhatsApp naar 06 131 597 88. U krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.