Donderdag 23 mei Europese Parlementsverkiezing

vrijdag 03 mei 2019 14:34

De verkiezingen zijn over twee weken, op donderdag 23 mei. Dan kan er in Nederland gestemd worden op een Nederlandse kandidaat voor het Europees Parlement. In totaal worden er 751 mensen gekozen tot lid van het Europees Parlement. 26 daarvan komen uit Nederland. De komende vijf jaar beslissen deze mensen over regels van de Europese Unie (EU).

In de EU werken veel Europese landen samen op gebieden als handel, economie, de euro, landbouw, justitie, migratie, milieu, reizen en onderwijs. Het Europees Parlement is de volksvertegenwoordiging op Europees niveau, waar jij dus voor kunt stemmen. Het parlement maakt wetten samen met de Europese Commissie en de Raad van Ministers (ministers uit alle lidstaten), het parlement controleert de Europese Commissie en kan meebeslissen over de begroting van de EU. Breng 23 mei je stem uit, want stemmen is geen plicht maar een belangrijk democratisch recht. Voor meer informatie zie de pagina verkiezingen.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.