Mantelzorgnetwerk Ommen van start

maandag 13 mei 2019 15:12

Op donderdag 9 mei is tijdens een feestelijke gelegenheid het Mantelzorgnetwerk Ommen officieel van start gegaan. Onder de aanwezigheid van mantelzorgers, professionals die met mantelzorgers te maken hebben en vrijwilligers die zich inzetten voor mantelzorgers heeft Wethouder Bart Jaspers Faijer, met een druk op de rode knop, het nieuwe netwerk gelanceerd. Met het Mantelzorgnetwerk Ommen krijgen mantelzorgers één centraal punt in de gemeente waar zij terecht kunnen met al hun vragen. Het netwerk helpt hen in het vinden van de weg naar mensen en organisaties die kunnen helpen hun taak te verlichten. Het Mantelzorgnetwerk Ommen bestaat uit een samenwerkingsverband tussen Carinova, Evenmens en Wijz.

Mantelzorg is meer dan de alledaagse zorg voor elkaar. Vanwege hun persoonlijke band zorgen mantelzorgers voor iemand uit hun naaste omgeving. Het begint vaak klein, maar mantelzorg is veelal langdurig en intensief. Mantelzorgers zijn belangrijk en het is van belang dat ze door kunnen gaan met zorgen. Het Mantelzorgnetwerk Ommen wil mantelzorgers daarom ondersteunen. Door krachten te bundelen willen ze in samenwerking met mantelzorgers, vrijwilligers en professionals werken aan concrete oplossingen voor mantelzorgers.

Mantelzorgers kunnen het Mantelzorgnetwerk vinden via de nieuwe website www.mantelzorgnetwerkommen.nl. Voor vragen kunnen mailen naar info@mantelzorgnetwerkommen.nl of bellen met de coördinator Jeannette Donken, via 06 – 19 45 02 56

 

 

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.