Donderdag 20 juni bijeenkomst vernieuwing brug Dante-Zuid in Ommen

maandag 10 juni 2019 13:45

Midden april vroeg de gemeente Ommen aan wijkbewoners wat ze wilden doen met de verouderde brug in het park van Dante-zuid. Ongeveer 120 omwonende hebben hun suggesties aangegeven door een enquête in te vullen. De uitkomsten uit deze enquête geven aan dat het bruggetje vooral recreatief gebruikt wordt. Voornamelijk voor het wandelen en fietsen over de brug, maar er wordt ook gevist en er worden eendjes gevoerd. De brug blijkt ook een goede plek te zijn om te kijken naar vogels. Op de vraag wat er moet gebeuren met het bruggetje heeft een grote meerderheid (bijna 80%) de voorkeur voor het vervangen van het bruggetje. Er kwamen ook veel tips en leuke creatieve ideeën binnen om andere dingen in het parkje te maken, zoals bijvoorbeeld speeltoestellen, nestkastjes en meer bloemen voor de bijen.

Uit de enquête blijkt duidelijk dat de brug vervangen moet worden. De gemeente gaat hiermee aan de slag en wil dit graag in samenwerking met omwonende doen. In de enquête hebben diverse mensen aangegeven te willen meedenken met de uitvoering van de brug. De gemeente nodigt omwonende uit voor een bijeenkomst waarbij ze samen gaan kijken hoe de brug eruit moet komen te zien. De bijeenkomst is op donderdag 20 juni 2019 van 19:30 tot 20:30 uur in het Carrousel, Van Reeuwijkstraat 5, Ommen.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.