Snel alarmeren en informeren

donderdag 13 juni 2019 13:25

Bij een flink incident of een crisis in uw buurt gebruiken we verschillende manieren om je te alarmeren en te informeren. De wijze waarop is afhankelijk van het incident. Bij bijvoorbeeld een grote brand zullen de hulpdiensten in de directe omgeving deur aan deur gaan om te checken of je al gevlucht bent voor het gevaar of om je te helpen vluchten.

Vervolgens wordt in samenspraak met een communicatieadviseur de aanpak bepaald die het beste past bij het incident. Zo kunnen we besluiten om voor een bepaald gebied (waar bijvoorbeeld de rook naartoe waait) een NL Alert te versturen, de sirenes aan te zetten of te kiezen voor Twitter of Facebook. Ook kunnen we een speciale pagina op www.vrijsselland.nl of de gemeentewebsite online zetten waar de informatie verzameld wordt. Daarnaast staan onze woordvoerders de media te woord, waardoor je via verschillende kanalen goed geïnformeerd blijft. En in de meest extreme situatie kan RTV Oost dienen als rampenzender.

Wat kun je zelf doen?
Wil je direct informatie bij een noodsituatie?  Activeer dan NL-Alert te op je telefoon. Op NL-Alert instelhulp staat uitgelegd hoe je jouw mobiel goed in kunt stellen. Daarnaast kun je Veiligheidsregio IJsselland volgen via sociale media (Twitter, Facebook en Instagram)  en de frequentie van RTV Oost(99.4 Mhz en 97.9 Mhz) instellen op je (auto)radio.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.