Camera’s voor verkeersonderzoek

maandag 01 juli 2019 15:43

Langs verschillende wegen in en rond Ommen zijn camera’s verschenen. Geen paniek, het gaat niet om camera’s die snelheidsovertredingen registreren, maar het betreft een opstelling voor de uitvoering van een verkeersonderzoek. De camera’s registreren de kentekens van passerende voertuigen. Met de resultaten kunnen analyses gemaakt worden, die kunnen dienen als basis voor toekomstige infrastructurele keuzes.

De verzamelde kentekens worden ook uitsluitend gebruikt ten behoeve van verkeerskundig onderzoek. Ze worden nadrukkelijk niet gebruikt te bekeuren, of om belastingtechnische redenen. Er worden geen namen of adressen van de kentekens opgevraagd bij de Rijksdienst Wegverkeer. Tevens wordt de Wet bescherming Persoonsgegevens toegepast. Dit betekent onder andere dat de verzamelde kentekens op een veilige manier worden, verzameld, bewaard en dat ze vernietigd worden binnen de daarvoor gestelde termijnen.

Er wordt daadwerkelijk gemeten in de periode 1 tot en met 21 juli. Hierna worden de camera’s weer verwijderd. 

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.