Ga gratis mee naar Democratiefestival in Nijmegen

donderdag 18 juli 2019 13:35

Inwoners, politici en bestuurders zijn van harte welkom op het nationaal Democratiefestival dat op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus wordt gehouden op het eiland Veur Lent in de Waal bij Nijmegen. Het evenement is gratis. Dat geldt ook voor het busvervoer naar de locatie. Studio Vers Bestuur, een team van de Provincie Overijssel dat werkt aan bestuurlijke vernieuwing, regelt het busvervoer vanuit Ommen. Kom de democratie meevieren en meld je aan bij de griffie gemeenteraad Ommen: griffie@ommen.nl

Het Democratiefestival wordt dé plek waar inwoners van Nederland in een zomerse sfeer met elkaar, met politici en maatschappelijke organisaties praten over maatschappelijke thema’s die zij belangrijk vinden. Iedereen is welkom om opinies te delen, inspiratie op te doen, bij te leren of een gezellige dag te hebben in een informele festivalsfeer. Democratie is de kunst van het samenleven en dat gebeurt op Veur Lent tastbaar met vele vormen van interactie. Van debatten, workshops, lezingen en excursies tot exposities, documentaires, speeddates en colleges.

De eerste namen van sprekers en acts zijn inmiddels bekend. Onder anderen Hugo Borst, Annemarie van Gaal, Maarten van Rossem, Sunny Bergman, Herman Pleij, Boris Dittrich, kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer, Diederik Samsom, denker des vaderlands Daan Roovers, Barbara Baarsma, Jan Latten en Maarten Hajer geven acte de présence.

De presentatie is in handen van Eric Corton, Eva Cleven, Ajouad el Miloudi en Anita Witzier. Muziek komt van de Tante Joke Karaoke Band, Merol, Danny Vera en Donna Fraser & Band.

Op www.democratiefestival.nu vind je meer informatie over de opzet en inhoud van het festival.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.