Verbod om water te halen uit openbare vijvers

donderdag 04 juli 2019 15:48

Door de aanhoudende droogte en warmte, kan de kwaliteit van het water in vijvers verminderen, vooral in stedelijk gebied. Omdat het belangrijk is om het waterniveau in die vijvers zoveel mogelijk op peil te houden, heeft waterschap Vechtstromen per direct een verbod ingesteld om water te halen uit vijvers in de bebouwde kom.

In het beheergebied van waterschap Vechtstromen is het al op diverse plekken niet toegestaan water uit sloten of grondwater te gebruiken om te sproeien. Vooral in het zuiden van het gebied speelt dit. 

Onttrekkingsverbod vijvers bebouwde kom

We zien echter dat soms water wordt gehaald uit vijvers binnen stedelijk gebied. Dit gebeurt meestal met grote tankauto’s. Hierdoor daalt het waterpeil in die vijver, neemt de waterkwaliteit af en stijgt het risico op massale vissterfte. Vandaar dat het vanaf 3 juli 2019 voor de vijvers in stedelijk gebied een zogenoemd onttrekkingsverbod is ingesteld.

Toezicht

De medewerkers van het waterschap controleren het naleven van het onttrekkingsverbod. Ziet u toch dode watervogels of vissen in een vijver? Dan kunt u dit melden bij het waterschap. Het telefoonnummer is 088-2203333. De dode dieren worden dan zo snel mogelijk opgeruimd.

Meer informatie over de droogte is te vinden op www.vechtstromen.nl/droogte

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.