Vervanging oude straatverlichting voor ledverlichting

donderdag 17 oktober 2019 13:29

De gemeente Ommen gaat oude straatverlichting (oranje verlichting) op meerder plaatsen vervangen door ledverlichting. Dit in navolging op de vervangingen die in 2017 en 2018 hebben plaatsgevonden.

Ledverlichting is energiezuinig

Hierdoor wordt er flink bespaard op de energiekosten. Ook wordt het milieu minder belast en verminder het aantal storingen. Hierdoor zijn de onderhoudskosten ook lager. Dit komt niet alleen door het vervangen van de lampen. Ook de armaturen (de draagconstructie met de lampenhouder) worden vervangen. Met ledverlichting is er sprake van gerichte verlichting op straat en is er minder strooilicht in de omgeving.

Op deze plaatsen gaan de ruim 300 aanpassingen plaatsvinden

De verwachting is dat de werkzaamheden voor het einde van het jaar gereed zijn.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Henk Essing, afdeling Openbaar Gebied via 14-0529, of via het contactformulier.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.