Vlagprotocol Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

woensdag 29 april 2020 10:30

De activiteiten rond 4 en 5 mei vinden dit jaar door omstandigheden vooral vanuit huis plaats. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept heel Nederland op om Dodenherdenking en Bevrijdingsdag de vlag uit te hangen. Vanwege de corona-situatie is er dit jaar op 4 en 5 mei een aangepast vlagprotocol. 

Vlagprotocol 4 mei

Op 4 mei mag de vlag normaal gesproken pas om 18:00 uur halfstok gehesen worden. Vanwege de corona-situatie vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei, om dit jaar op 4 mei de vlag thuis de gehele dag halfstok te hangen. Zo kan er, ondanks de coronamaatregelen, toch uitgebreid (vanuit huis) worden stilgestaan bij de Dodenherdenking. De vlag mag niet tussen zonsondergang en zonsopgang worden gehesen of blijven hangen.

Vlagprotocol 5 mei

Op 5 mei hangen in Nederland van zonsopgang tot zonsondergang in top. De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.

Meer informatie

Uitgebreide informatie over het vlagprotocol op 4 en 5 mei is te lezen op de website van het Nationaal Comité 4 & 5 mei.

 

 

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.