Verbeteringen fietspad Beerzerweg

Langs de Beerzerweg (tussen Mariënberg en het kruispunt met de Twentse weg N36) ligt aan elke zijde een smal fietspad. Fietsers kunnen bij de verkeerslichten de N36 oversteken. Dit zijn eenrichtingsfietspaden. Het vervolg van het fietspad aan de zuidzijde naar Beerze/Ommen is een tweerichtingsfietspad. 

Het fietsverkeer vanuit de kern Mariënberg maakt vanuit beide richtingen gebruik van het eenrichtingsfietspad. Dit is officieel niet toegestaan. Het fietspad is hier te smal voor en dit zorgt voor onveilige situaties. 

Plannen
Om het fietspad aan de zuidzijde om te zetten naar een tweerichtingsfietspad, gaan wij in het voorjaar van 2021 het fietspad verbreden naar 3 meter. Ook plaatsen we de benodigde verkeersborden. Het fietspad aan de noordzijde blijft een eenrichtingsfietspad. Dit fietspad krijgt een nieuwe asfaltlaag. Tussen de rijbaan en de fietspaden wordt op sommige plekken een haag geplant. 

Onderhoud rijbaan en brug
Het onderhoud aan de rijbaan Beerzerweg en de brug over het Mariënberg-Vechtkanaal wordt op hetzelfde moment uitgevoerd als de werkzaamheden aan het fietspad. 

Vragen? 
Voor vragen of opmerkingen kunt u van maandag tot en met donderdag contact opnemen met projectleider Sake Pol. Telefonisch via 06-18585671 of per mail naar sake.pol@hardenberg.nl

TitelTypeGrootteDownload
Werkgebied Beerzerweg PDF1,81 MBDownload