Gevonden of verloren voorwerpen melden

Heeft u iets gevonden? Of bent u iets verloren? Dan leest u hier wat u het beste kunt doen.

Identiteitsbewijs gevonden?
Dit mag u niet zelf bewaren. Breng het naar het gemeentehuis of stuur het op. Het postadres is:

Gemeente Ommen
Afdeling Gevonden voorwerpen
Postbus 100
7730 AC Ommen

Ander voorwerp gevonden?
U kunt het voorwerp zelf bewaren voor de eigenaar. U meldt uw vondst via de link aan de rechterkant van deze pagina of via 14 0529 met daarbij een goede omschrijving.

Meldt de eigenaar zich binnen 1 jaar? Dan geeft u het voorwerp terug aan de eigenaar. Doet de eigenaar dit niet? Dan bent u de nieuwe eigenaar van het voorwerp. U kunt het voorwerp ook afgeven op het gemeentehuis.

Let op: de gemeente Ommen maakt geen gebruik van de website verlorenofgevonden.nl, deze meldingen worden niet doorgestuurd naar ons.

Identiteitsbewijs verloren?
Bent u uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren? Dan hoeft u geen aangifte te doen bij de politie. U ondertekent een verklaring van vermissing bij de gemeente. Daar kunt u ook meteen een nieuw document aanvragen.

Vindt u alsnog uw oude identiteitsbewijs? Lever dit dan in bij uw gemeente. Dit identiteitsbewijs is namelijk niet meer geldig. Verliest u uw paspoort in het buitenland? Doe dan aangifte bij de politie ter plaatse.

Maak online een afspraak

Fiets kwijt?
De Toezichthouders Veiligheid van gemeente Ommen verwerken foutief gestalde fietsen en fietswrakken die door de gemeente of de politie in beslag zijn genomen. U betaalt € 25 om uw foutief gestalde fiets weer terug te krijgen.

Wie een fiets of een fietswrak gevonden heeft, kan dat doorgeven aan de Publieksdienst en bellen met 14 0529. De gemeente kan er dan voor zorgen dat de fiets wordt opgehaald.

Ander voorwerp verloren?
Meldt het via de knop aan de rechterkant van deze pagina of neem contact op met de Publieksdienst via het telefoonnummer 14 0529.

Wanneer uw verloren voorwerp gevonden wordt, neemt de publieksdienst contact met u op.

Let op: de gemeente Ommen maakt geen gebruik van de website verlorenofgevonden.nl, deze meldingen worden niet doorgestuurd naar ons.

Vermiste en gevonden dieren

Als u een dier verloren of gevonden heeft, kunt u contact opnemen met stichting Amivedi. Zij verzorgen registratie van vermiste en gevonden huisdieren. Stichting Amivedi is bereikbaar via het e-mailadres hardenberg@amivedi.com, of telefonisch op nummer 088 006 46 53 (plaatselijke hulppost Hardenberg/Ommen).

U kunt een verloren of gevonden dier ook melden bij het Zwolse Dierenasiel. Dit kan via het telefoonnummer van de Dierenambulance Noord-Overijssel: 088 811 33 88. De kosten voor het ophalen en opvangen van een gevonden dier, worden door het dierenasiel bij de eigenaar van het huisdier in rekening gebracht.

Iets verloren in de trein of bus

Hebt u iets in de trein verloren, kijk dan op www.ns.nl. Heeft u iets in de bus verloren, kijk dan op www.connexxion.nl of www.keolis.nl.