Prairie tuinen

Op verschillende plekken in het centrum van Ommen zijn Prairie tuinen met vaste planten en grassen gerealiseerd. Bij een Prairie tuin staan op ieder moment van het jaar andere planten in bloei. U vindt deze Prairie tuinen op het kruispunt Prinses Julianastraat, Varsenerdijk, voormalige N34, de T- splitsing Zwolseweg en Stationsweg, het 11 Aprilplein en op de Markt in Ommen.

Prairie tuin op de Hessel Mulertbrug in Ommen

De plantvakken bestaan uit een combinatie van sterke vaste planten en siergrassen in verschillende voorgeschreven bloemkleuren, bloemvormen, groeiwijzen en groeihoogten. De siergrassen vormen het geraamte van de beplanting en zijn vooral tijdens de winterperiode goed waarneembaar. In de andere perioden bloeien er steeds andere bloemen en verandert de aanblik dus constant.

De filosofie achter de beplanting is dat het buitengebied met haar bloeiende kruiden en bolle akkers de stad wordt binnen gehaald. Op termijn wordt een structuur gerealiseerd van plantvakken met vaste planten, die u tot diep in het centrum van Ommen ‘meeneemt en verwelkomt’.

Aanplanting

De beplanting is aangeplant op een goede ondergrond in een laagdikte van minimaal zestig centimeter. Na aanplant is een laag aangebracht van lavakorrels in een laagdikte van acht centimeter. Deze laag zorgt voor het tegengaan van onkruidgroei en voorkomt het uitdrogen van de bodem. Hierdoor kunnen de planten over vocht blijven beschikken.