Burgemeester Hans Vroomen herbenoemd in Ommen

21 december 2023, 21:37
Burgemeester Hans Vroomen tijdens het afleggen van de eed, rechts in de achtergrond zijn echtgenote Regien.

Hans Vroomen is voor een termijn van zes jaar herbenoemd als burgemeester van de gemeente Ommen. In de raadsvergadering van 21 december legde burgemeester Vroomen de eed af. Dit gebeurde ten overstaan van Andries Heidema, Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel.

In de raadsvergadering van 13 juli jl. adviseerde de gemeenteraad om de burgemeester voor te dragen voor herbenoeming. De raad gaf hierbij aan blij te zijn met hoe Vroomen het burgemeesterschap vorm gaf in woelige tijden: “Hij heeft zich laten zien als een burgervader voor iedereen. Zowel binnen de gemeente als daarbuiten.”

Hans Vroomen (61) werd op 18 december 2017 burgemeester van Ommen. Een burgemeester wordt aangesteld voor een periode van zes jaar waarna herbenoeming mogelijk is. Het wordt daarmee zijn tweede termijn. Burgemeester Vroomen: “Ik ben erg blij met deze herbenoeming. Hier spreekt vertrouwen uit. Ik kijk ernaar uit om juist in deze tijd samen met de inwoners, de gemeenteraad en het college te mogen werken aan een Ommer gemeenschap waar mensen zich gehoord en gezien voelen.”

Burgemeester Hans Vroomen wordt gefeliciteerd door Commissaris van de Koning Andries Heidema, die de beëdiging deed.