IJsselland Ontwikkeling start met verkoop en bouw 32 woningen in De Vlierlanden

7 september 2023, 10:27
Ondertekening contract Hof van Vlierlanden door Frans van de Wetering (l.), directeur en eigenaar van IJsselland Ontwikkeling en Alice van den Nieuwboer, wethouder Wonen van de gemeente Ommen. Foto: Enzio Ardesch

Op woensdag 6 september ondertekenden wethouder Alice van den Nieuwboer en directeur-eigenaar Frans van de Wetering van IJsselland Ontwikkeling BV een koop- en realisatieovereenkomst. Dit betekent dat IJsselland Ontwikkeling kan starten met de verkoop en bouw van 12 starterswoningen en 20 levensloopbestendige hofwoningen. De woningen zijn onderdeel van fase 2B van De Vlierlanden.

De starterswoningen krijgen een uniek ontwerp dat past bij de wijk en de naastliggende buurt. Er is gekozen voor het uiterlijk van een grote villa. Elke woning daarbinnen heeft een unieke gevel en dakopbouw. De levensloopbestendige woningen zijn gelegen aan een hofje en standaard voorzien van een slaap- en badkamer op de begane grond. Deze woningen worden gebouwd met natuurinclusieve materialen. Zo worden de daken bedekt met vegetatie (sedum). Deze groene daken zorgen voor isolatie, vangen regenwater tijdelijk op en verbeteren de luchtkwaliteit.

Woningen eind 2024 opgeleverd

Nu de overeenkomst is getekend, kan IJsselland Ontwikkeling BV van start met de verkoop en voorbereidingen van de bouw. Naar verwachting gaan de woningen in het najaar van 2023 in de verkoop. Begin 2024 start de bouw van de woningen. Naar verwachting worden de woningen eind 2024 opgeleverd.

Onderdeel van fase 2B De Vlierlanden

De Vlierlanden is een groene nieuwbouwwijk Ommen op de grens van stad en land. Het project bestaat uit vier fases met ieder een eigen plan. Deze woningen zijn onderdeel van fase 2B van het project en worden ontwikkeld door IJsselland Ontwikkeling. De ontwikkelaar werkt hierbij samen met MIX architectuur, MAAKspace (landschapsarchitect), Merosch (duurzaamheidsadvies) en Sallands Goed (makelaar).

Meer informatie over de verkoop en realisatie is te vinden op hofvanvlierlanden.nl en woneninommen.nl.