Koninklijke onderscheiding voor Wim Grondman uit Lemele

26 april 2024, 12:30

Burgemeester Hans Vroomen reikte vandaag een Koninklijke onderscheiding uit in het kader van de jaarlijkse lintjesregen. Bij De Schakel in Lemele werd Wim Grondman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij maakt zich als vrijwilliger al tientallen jaren zeer verdienstelijk voor de samenleving.

Wim Grondman (21 januari 1951) zet zich al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw in op diverse vlakken. Veelal met Lemele als centrale plek. Hij deed vrijwilligerswerk voor de ponyclub, basisschool Ichthus, Protestantse Kerk Lemele, Plaatselijk Belang Lemele, Stichting Lemele Leeft! en Hervormde Stichting Begraafplaats Lemele. Nog steeds is hij wekelijks actief voor onder meer de kerk en de begraafplaats.

Vanuit zijn rol als secretaris bij het Plaatselijk Belang nam Wim Grondman in 2003 zitting in een commissie die de ideeën voor de nieuwbouw van de sporthal en de renovatie van verenigingsgebouw De Schakel verder uitwerkte. De werkzaamheden van deze commissie namen al snel zodanige vormen aan dat hiervoor in 2005 een stichting werd opgericht: Lemele Leeft! Wim Grondman was medeoprichter van deze stichting. De stichting zorgde voor financiering (de sporthal werd zonder hypotheek gebouwd), de bouwplannen, het creëren van draagvlak onder de bevolking en de realisatie zelf. De heer Grondman was één van de kartrekkers van het proces. Het dubbelproject droeg enorm bij aan de leefbaarheid in Lemele.

Burgemeester Vroomen roemde in zijn toespraak de veelzijdigheid van Wim Grondman, die vanuit zijn hart voor Lemele zo veel tijd, energie en kennis heeft gedeeld. Met altijd de ander voorop. Vanuit bestuursrollen, maar ook door zelf de handen uit de mouwen te steken. De Koninklijke onderscheiding aan de heer Grondman werd uitgereikt in het bijzijn van onder meer zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.