Militairen trainen in regio Ommen

11 mei 2022, 09:19

De Koninklijke Landmacht houdt 16 t/m 20 mei een oefening in onder andere de gemeente Ommen. De eenheid van circa 14 deelnemers oefent met 4 VW Amarok voertuigen en 2 vrachtwagens in delen van de provincies Overijssel en Gelderland. Dat betekent dat u deze militairen tegen kunt komen in de gemeente.

De militairen houden een oefening waarbij hun fysieke gesteldheid wordt getest. De oefening start op 16 mei om 08.00 uur en eindigt op 20 mei om 13.00 uur.

De militairen zijn bewapend voor de oefening, maar zullen geen gebruik maken van munitie of oefenmunitie. Gedurende de oefening wisselen ze voortdurend van locatie. In principe wordt hierbij alleen gebruik gemaakt van openbare wegen, paden en terreinen, waarbij ze de bebouwde kom vermijden.
De Landmacht maakt deel uit van de groep van vitale organisaties en functies om Nederland te laten blijven functioneren. Daarom moet de Landmacht altijd gereed zijn een noodzakelijke bijdrage te leveren aan de samenleving, dit doen zij onder andere door het houden van oefeningen.

Schaderegeling

Indien, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening ontstaan is, kunt u dit, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals: Eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan:
Ministerie van Defensie,
CDC/JDV/Sectie Claims
Postbus 90004
3509 AA Utrecht
Telefoon 030 – 2180420
Jdvclaims@mindef.nl