Samenwerking gemeente Ommen en JOGG verlengd

31 augustus 2023, 15:15

Samenwerken aan gezonde jeugd, gezonde toekomst

Al bijna 10 jaar werkt de gemeente Ommen met de JOGG-aanpak. Het doel van de aanpak is het stimuleren van een gezonde leefstijl onder kinderen en jongeren van 0 t/m 23 jaar. Ook de komende jaren willen gemeente Ommen en stichting JOGG samenwerken aan een gezonde toekomst voor de jeugd in Ommen. Daarom starten de partijen een partnerschap voor onbepaalde tijd.

Wethouder Alice van den Nieuwboer: “In gemeente Ommen vinden we een actieve en gezonde leefstijl onder jongeren belangrijk. Ik ben dan ook blij dat we onze samenwerking met stichting JOGG hebben verlengd. Samen met JOGG helpen we jongeren en hun ouders om gezonde keuzes te maken en goed voor zichzelf te zorgen.”

Gezonde leefstijl stimuleren

Sinds 2014 zet de gemeente Ommen zich als JOGG-gemeente in voor gezonde jeugd in een positieve omgeving. De aanpak draait om het maken van gezonde keuzes zoals meer water drinken, actief bewegen, gezonde voeding en voldoende slaap krijgen. Daarnaast wordt ingezet op een omgeving die deze keuzes ondersteunt. Denk aan woonwijken met voldoende mogelijkheden om te bewegen.

De kracht van de aanpak ligt in de samenwerking met scholen, sportverenigingen, maatschappelijke organisaties en zorgprofessionals. Er worden bijvoorbeeld verschillende workshops, een jaarlijkse schoolsportdag voor leerlingen van groep 7 en 8 en drinkwaterdagen georganiseerd.

Binnen de gemeente Ommen is deze aanpak onderdeel van het sport- en preventieakkoord ‘Samen Fitter Verder!’ Meer informatie over de activiteiten op het gebied van sport en preventie in de gemeente Ommen? Ga naar www.vitaalommen.nl/samen-fitter-verder.