WOZ-waarden zijn weer bekend

20 februari 2024, 15:17

Op 21 en 22 februari krijgen inwoners in de gemeente Ommen het aanslagbiljet voor de gemeente- en waterschapsbelasting van GBLT. Hierop staat voor huizenbezitters ook de WOZ-waarde. GBLT vindt het belangrijk dat deze klopt. Daarvoor spannen 28 WOZ-experts zich in. GBLT maakt de WOZ voor u zo eenvoudig mogelijk en helpt u persoonlijk als dat nodig is.

De WOZ-waarde is de marktwaarde van uw woning. Heeft u een koopwoning? Dan gebruikt GBLT de WOZ-waarde om verschillende belastingen te berekenen, zoals de Onroerende Zaak Belasting (OZB). De gemeente gebruikt dit belastinggeld om taken uit te voeren. Zo verwerkt de gemeente Ommen afval, bouwt wegen en helpt mensen met een laag inkomen.

WOZ-waarde in Ommen

Omdat de huizenprijzen ook vorig weer jaar zijn gestegen, stijgt ook de gemiddelde WOZ-waarde. Daar kunnen we helaas niets aan doen. De gemeente Ommen heeft het belastingtarief voor de onroerendezaakbelasting iets verlaagd. Meer uitleg hierover leest u in het Ommer Nieuws van woensdag 21 februari.

Op www.gblt.nl/woz/woning ziet u hoe de GBLT de WOZ-waarde berekent. Ook vindt u er antwoorden op veelgestelde vragen. Wilt u weten welke gegevens GBLT van uw woning heeft gebruikt? Bekijk dan het taxatieverslag in Mijn Loket op www.gblt.nl.

Twijfelt u aan de WOZ-waarde? Neem contact op met GBLT

U kent uw eigen huis het beste. Twijfelt u of de berekende WOZ-waarde klopt? Of heeft u vragen? Neem dan contact op met GBLT via 088-064 55 55. Zij staan u graag te woord. Wilt u bezwaar maken? Dat kan eenvoudig digitaal op de website, via een formulier of met een brief. Ga hiervoor naar www.gblt.nl/bezwaar-woz. GBLT helpt u graag; eenvoudig als het kan, persoonlijk als het nodig is!