Gemeentearchief

Het Gemeentearchief van Ommen is hét historisch documentatiecentrum voor Ommen en omgeving. We zijn er voor iedereen die iets wil weten over de geschiedenis van de gemeente Ommen.

Jaarlijks vinden vele bezoekers in het gemeentearchief antwoord op hun vragen over de stad, het dorp of de streek waar zij vandaan komen. We zijn een historisch documentatiecentrum in de breedste zin van het woord.

Als ‘geheugen’ van de streek bewaren we ruim twee strekkende kilometer archiefstukken. Daarnaast beschikt het gemeentearchief over een uitgebreide bibliotheek met regionale historische werken.

Sinds 1 juli 2012 is het gemeentearchief van Ommen te vinden op de vijfde verdieping van het gemeentehuis in Hardenberg. Wilt u een bezoek brengen? Maak dan een afspraak. Niet alle archiefstukken zijn altijd per direct beschikbaar. Indien u vooraf een afspraak maakt, kunnen de medewerkers van het gemeentearchief ervoor zorgen dat alles wat u wilt raadplegen klaar ligt bij uw afspraak. Geef daarom bij het maken van een afspraak duidelijk aan wat u graag wilt inzien.

U kunt op de volgende manieren een afspraak maken:

Openingstijden (alleen op afspraak):
Maandag t/m donderdag: 09.00 – 17.00 uur
Vrijdag: 09.00 – 12.00 uur

Bezoekadres:
Stephanuspark 1, Hardenberg

Correspondentieadres:
Gemeentearchief Ommen
Postbus 500
7770 BA Hardenberg

Digitaal archief

ZOEKEN IN ARCHIEVEN

Zoek en blader door alle digitale inventarissen en toegangen op de diverse collecties van het Gemeentearchief van Ommen. Een deel van ons historisch bezit is online te bekijken.

Via de website van het Gemeentearchief kunt u op dit moment zoeken in vijf verschillende toegangen: