Werken bij de gemeente Ommen

De gemeente Ommen is een compacte en veelzijdige gemeentelijke organisatie. In een volledige netwerk- en regiestructuur voeren we het gemeentelijke takenpakket uit. Het betekent dat we een deel van het werk zelf uitvoeren. Het andere deel van het werk besteden we uit of pakken we in co-creatie met onze samenwerkingspartners op. We werken op deze manier omdat we er van overtuigd zijn dat we anders kunnen en moeten werken om aan de vragen uit de samenleving te kunnen blijven voldoen.

Onze organisatie kenmerkt zich door korte lijnen en iedereen die bij ons werkt heeft veel eigen verantwoordelijkheid. We werken als generalisten nauw met elkaar samen. Onze rollen zijn niet aan een afgebakend beleidsveld gebonden en kunnen veranderen afhankelijk van de opgave die we samen hebben. Dat maakt het werk interessant en afwisselend. Onze manier van werken stelt ons in staat snel te reageren op interne- en externe ontwikkelingen. Met als doel om onze inwoners en bedrijven zo goed mogelijk van dienst te zijn. Want daar zijn we voor.

Onze organisatie bestaat uit vijf clusters: het cluster Regie en Coördinatie, het cluster Beleid en Ontwikkeling, het cluster Concern en Ondersteuning, het cluster Samendoen en het cluster Zwembaden en Accommodaties. We hebben één leidinggevende, dat is onze directeur. Ieder cluster heeft daarnaast een coördinator die een rol heeft bij de algehele afstemming van het werk en die collega’s waar nodig coacht bij de uitvoering van de taken. Juist omdat we een compacte organisatie zijn met hele korte lijnen is er een grote mate van betrokkenheid bij elkaar en bij de organisatie.

De manier waarop we georganiseerd zijn.

Dat wat je leuk vindt en waar je toe in staat bent als professional en waar je je in kunt ontwikkelen vinden we daarmee belangrijker dan dat ene inhoudelijke onderwerp waar het over gaat. En daarbij zijn de volgende competenties belangrijk:

Herken je je in het bovenstaande profiel of wil je meer weten over hoe we werken? Een netwerkgesprek onder het genot van een kop koffie is altijd mogelijk. Stuur een berichtje naar gemeente@ommen.nl met daarbij je contactgegevens en eventueel je cv, dan nemen we contact met je op.

Vacatures

Benieuwd welke vacatures wij op dit moment hebben?