Gemeente wil met u in gesprek over verkeersoplossing voor veiliger, leefbaarder en gezelliger centrum Ommen

Na een grondige analyse, het afwegen van alle belangen en rekening houdend met eerder genomen besluiten, heeft het college van de gemeente Ommen een verkeersoplossing uitgewerkt voor een veiliger, leefbaarder en gezelliger centrum van Ommen.

Deze voorkeursvariant bestaat uit de volgende maatregelen:

  • Volledige afsluiting en autovrij maken van de Vechtkade.
  • Circulatiemaatregelen op de Julianastraat-Schurinkstraat (√©√©nrichtingsverkeer of opsplitsen), om verkeerstoename te voorkomen door de afsluiting van de Vechtkade. 
  • Opwaardering Rondweg N347 (Coevorderweg, Slagenweg, Balkerweg) naar een basissnelheid van 70 kilometer per uur en waar nodig 50 kilometer per uur. 
  • Het aanleggen van een vrij liggend fietspad naast de Chevalleraustraat.
  • Maatregelen in de aanliggende straten om sluipverkeer tegen te gaan.
  • Aanpassen kruispunt Julianastraat / Mulertbrug /Coevorderweg. 

Ook wil het college de bouw van een nieuwe fietsbrug, vanuit het zuiden, over de Vecht naar het centrum nader onderzoeken. Net als de realisatie van een een fietstunnel in de buurt van de rotonde bij de Aldi.  

Het college vraagt op 14 januari aan de raadscommissie en op 28 januari aan de gemeenteraad of over deze voorkeursvariant het gesprek met de Ommenaren kan worden begonnen. 

De onderliggende documenten en het onderzoeksrapport bij deze voorkeursvariant leest u hieronder.


Wethouder Leo Bongers over het Verkeersplan 2020

Wethouder Leo Bongers over het Verkeersplan 2020

Consultatie Ommenaren

Er wordt al een tijd nagedacht en gesproken over de verkeersstructuur in het centrum van Ommen. Veel inzichten en standpunten zijn dan ook al bekend. En die heeft het college ook meegewogen in het bepalen van de voorkeursvariant. Toch wil het gemeentebestuur graag met inwoners, ondernemers en belangenorganisaties in gesprek. De centrale vraag daarbij is: hoe kunnen we samen deze voorkeursvariant verder optimaliseren. 

De gemeente gaat (online) in gesprek met de samenleving en iedereen kan vanaf 1 februari ook meepraten op dit online platform. Nadere informatie hierover volgt na besluitvorming door de gemeenteraad op 28 januari. 


Meer informatie ontvangen of iets delen?

Wilt u meer informatie ontvangen of wilt u iets delen met de gemeente? Dan kunt u contact met ons opnemen via centrumstructuur@ommen.nl.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.