Hulp bij vervoer

Misschien kunt u door uw ouderdom, beperking of ziekte niet meer zelfstandig reizen. Of vindt u het moeilijk u te verplaatsen in en om uw woning. Daardoor kunt u bijvoorbeeld geen boodschappen doen. Of kunt u geen andere mensen meer ontmoeten.

Vaak willen mensen in uw omgeving helpen. Bijvoorbeeld uw familie, vrienden of vrijwilligers. Misschien zijn er voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken, bijvoorbeeld van ANWB-Automaatje.
Als ANWB Automaatje niet past bij uw situatie, dan kunt contact opnemen met Team Toegang Samen Doen. Wij gaan dan met u in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden.

Eén van deze mogelijkheden is Wmo-vervoer.

Wmo-vervoer Mijn Taxi Op Maat

Het Wmo-vervoer in de gemeente Ommen wordt verzorgd door Mijn Taxi op Maat. Mijn Taxi op Maat rijdt tot een maximale afstand van 25 kilometer. Het vervoer is van deur tot deur waarbij de chauffeur u voor de deur ophaalt en voor de deur afzet.

Met Mijn Taxi op Maat kunt u het gehele jaar reizen op alle dagen van de week van 06.00 tot en met 23.59 uur. Dagelijks kunt u tussen 06.00 en 23.59 uur telefonisch een rit reserveren voor Mijn Taxi Op Maat.

Reserveren kan telefonisch via: 0900 84 12.
Of digitaal via het online reserveringsformulier.

Aanvragen vervoerspas

Een vervoerspas vraagt u aan bij uw eigen gemeente. Om te weten of u in aanmerking komt voor een indicatie, kunt u contact opnemen met het Samen Doen-team van de gemeente Ommen via het telefoonnummer 14 0529.

Op de website van Mijn Taxi op Maat leest u meer informatie over de beschikbare ritvormen, de tarieven en regels rondom bagage en personen die u mee wilt laten reizen.

Vervoersgebied

Mijn Taxi Op Maat rijdt in de gemeenten Dalfsen, Olst-Wijhe, Ommen, Hardenberg, Staphorst en Zwartewaterland. De ritten worden verzorgd door Munckhof uit Horst en hebben een maximale afstand van 25 kilometer.

Wilt u verder reizen dan 25 kilometer dan kunt u gebruik maken van Valys. Meer informatie over Valys kunt u vinden op www.valys.nl. U kunt ook bellen met Valys. Het nummer is 0900 96 30.

KLOPT ONDERSTAANDE INFO??

Wij kunnen om een eigen bijdrage vragen. De eigen bijdrage is maximaal € 19,- per maand. Het gaat hier om de bijdrage vanuit de Wmo.

Taxi voor Iedereen valt hier buiten. Hiervoor geldt een eigen bijdrage van € 30,- per maand en € 2,- per rit en is inkomensafhankelijk. Als u uitsluitend naar de dagbesteding reist dan geldt de bijdrage per rit niet.