Raad & Recht

Voor informatie en advies op het gebied van sociale zekerheid, arbeids- en ontslagzaken, juridische zaken, maatschappelijke zaken en gezondheidszorg kunt u terecht bij Raad & Recht. Budgetteam Raad en Recht helpt u zelf de financiën op orde te krijgen.

Raad & Recht wordt uitgevoerd door Bureau Sociaal Raadslieden Hardenberg. De intakegesprekken worden vertrouwelijk gevoerd door vrijwilligers. Zij brengen uw situatie in kaart. Wanneer er vragen onbeantwoord blijven, kunt u een afspraak maken met een meer gespecialiseerde medewerker.

Inloopspreekuren

Raad & Recht is onafhankelijk en toegankelijk voor iedereen. U kunt met sociaal-juridische vraagstukken terecht bij één van de inloopspreekuren.

Wanneer u zich met financiële problemen meldt, komt het budgetteam van Raad en Recht binnen twee weken in actie om u te helpen de financiële problemen aan te pakken. Het team bestaat uit een beroepskracht en een aantal vrijwillige budgetcoaches en ervaringsdeskundigen en begeleidt u ook in het proces met instanties zoals de Gemeentelijke Kredietbank en Humanitas.

Nieuwe vaardigheden

Vervolgens leert u nieuwe vaardigheden zoals internetbankieren of budgetteren. De coaches van het budgetteam helpen u gedurende een afgesproken tijd. Voor de ondersteuning na die periode wordt gekeken of mensen uit uw omgeving kunnen helpen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met met Raad en Recht via het telefoonnummer 0523 273 666, of e-mailadres info@raadenrecht.nl.