Mantelzorg

Wanneer u zorgt voor een naaste met psychische problemen, ouderdomsklachten zoals dementie of chronisch ziekte of beperking, dan wordt er veel van u gevraagd. Vaak gaat dit ten koste van uw eigen vrije tijd.

Om te voorkomen dat u overbelast raakt, kunt u het Team Toegang Samen Doen om advies vragen. Er kan gekeken worden of mantelzorgondersteuning (mantelzorgnetwerkommen.nl) iets voor u is of dat er professionele ondersteuning nodig is.

Mantelzorgnetwerk

In Ommen kennen we het overkoepelende Mantelzorgnetwerk. Als mantelzorger kun je hier terecht met al je vragen. Het mantelzorgnetwerk probeert antwoorden te geven. We helpen je bij het vinden van de weg naar mensen en organisaties die je kunnen ondersteunen in jouw belangrijke rol.

Het contact verloopt via de website, de email maar ook telefonisch. Het Mantelzorgnetwerk biedt informatie of kan met je op zoek gaan naar passende ondersteuning. Je treft een luisterend oor en jouw behoefte is het vertrekpunt in het zoeken naar concrete oplossingen voor je situatie.

Aangesloten organisaties

Bij het Mantelzorgnetwerk Ommen zijn organisaties aangesloten die iets kunnen betekenen in de ondersteuning van mantelzorgers. Deze organisaties hebben in hun werk oog en oor voor mantelzorgers, zijn flexibel in de samenwerking en bieden indien nodig maatwerkoplossingen. Ze staan open voor samenwerking met andere netwerkpartners om zo oplossingen voor mantelzorgers te creëren. Zij zijn bereid medeverantwoordelijkheid te dragen voor het Mantelzorgnetwerk.

Inzet van vrijwilligers

Het Mantelzorgnetwerk Ommen biedt podium voor het werven van mensen die zich vrijwillig in willen zetten voor iemand in hun omgeving. Zij kunnen immers de zorglast van mantelzorgers verlichten. Het mantelzorgnetwerk registreert en bemiddelt niet zelf maar verwijst door naar organisaties die hierin actief zijn.