Donkere Dagen Offensief

23 november 2022, 09:38

Op 23 november 2022 start de gemeente Ommen in samenwerking met politie Vechtdal met de jaarlijkse campagne inbraakpreventie ‘Donkere Dagen Offensief’.

In de wintermaanden ( november t/m maart) wordt er relatief meer ingebroken. De politie Vechtdal doet samen met de gemeente Ommen veel om woninginbraken te voorkomen, bijvoorbeeld door te surveilleren in wijken, door actief daders op te sporen en voorlichting te geven. Met de jaarlijkse campagne over inbraakpreventie geven we inwoners tips voor inbraakvrije wintermaanden.

Licht aan, ramen dicht & deur op slot

Eén van de redenen voor een toename van het aantal inbraken in de winterperiode is dat het aan het eind van de middag al donker is. Wanneer er in een woning geen verlichting brandt, is het voor een inbreker al snel duidelijk dat er niemand thuis is. 80% van de inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers en gebruiken deze signalen om een geschikt doelwit te selecteren. Mensen eten niet in het donker en kijken ook geen televisie met de lampen uit. Dus wanneer er geen verlichting brandt, is de kans groot dat er niemand thuis is.

Maak het inbrekers niet te makkelijk! Bekijk alle inbraakpreventietips hier.

Campagne

De campagne bestaat uit een paginagrote advertentie in het Ommer Nieuws die gedurende deze periode een aantal keren geplaatst worden. In de periode 23 november tot begin maart verschijnt er tweewekelijks een tip op de sociale media van de gemeente.