Vraag DUMAVA-subsidie aan voor het energiezuiniger maken van panden

13 juni 2024, 14:07

Bent u eigenaar van maatschappelijk vastgoed? Of houdt u zich bezig met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed zoals scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen of monumenten? De subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen.

De DUMAVA-subsidie is populair en beschikbaar zo lang er geld is in de pot voor deze regeling. Er is een bedrag van € 237,5 miljoen beschikbaar. De subsidieregeling biedt financiële ondersteuning voor maatregelen die leiden tot energiebesparing, zoals isolatie, het plaatsen van zonnepanelen, en het installeren van energiezuinige verwarmings- en verlichtingssystemen.

Snel aanvragen

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moeten eigenaren van maatschappelijk vastgoed voldoen aan een aantal voorwaarden van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het is belangrijk deze voorwaarden goed door te nemen voor het indienen van een aanvraag.

Het subsidiebedrag is minimaal € 5.000 bij het uitvoeren van 1, 2 of 3 maatregelen en minimaal € 25.000 bij een integraal project. In alle gevallen is het maximaal € 1,5 miljoen. De aanvraagperiode van de subsidie loopt tot en met donderdag 31 oktober 2024. De verwachting is dat de subsidiepot zeer snel op is, dus zorg dat u er snel bij bent.

Op www.rvo.nl/subsidies-financiering/dumava leest u alle informatie en ziet u hoe u een aanvraag doet.