Zaaikaravaan toert door Vechtdal Overijssel

21 april 2022, 15:31

Op vrijdag 22 april trekt een bonte karavaan door het Vechtdal. Het is dan de Dag van de Aarde en The Pollinators vieren dat door gratis inheems bloemzaad uit te delen aan wie maar wil. Ook nodigen ze bewoners uit om op verschillende plekken mee te zaaien. Dit alles om bestuivende soorten zoals bijen en vlinders een handje te helpen. Zij hebben het namelijk moeilijk en kunnen daarom wel wat extra voedsel gebruiken.
“Door inheemse wilde bloemen in te zaaien helpen we insecten aan meer en gevarieerder voedsel. Met deze actie willen we mensen aanmoedigen rondom hun eigen huis bloemen voor bijen in te zaaien”, aldus Joost van Beek, campagneleider bij The Pollinators.
De tour start om 10.00 uur met een gezamenlijke zaai-actie op Landgoed Eerde bij Ommen en trekt vervolgens via het 11 april plein naar Dalfsen (studio By Mölle), om dan via de Fruittuin van Nien in Zwolle bij Koninklijke Van Wijhe Verf te eindigen.
De kick-off om 10 uur wordt mede verzorgd door Ben Bakkenes – groenspecialist bij de Gemeente Ommen.”Biodiversiteit is ook voor de gemeente een belangrijk thema. Wij werken aan een plan van aanpak om de komende jaren de nodige stappen te zetten. Belangrijk daarbij is dat we dat samen doen met inwoners, agrariërs, scholen, milieu-organisaties en wijkverenigingen. Deze actie van The Pollinators betrekt inwoners actief en daarom steunen wij het van harte”, aldus Ben Bakkenes.
Op het gemeentehuis in Ommen is als onderdeel van de actie vanaf 22 april bij de balie gratis biologisch bloemzaad op te halen. OP=OP
Het programma:

  • 10.00 uur kick-off Zaaikaravaan bij Planeet Eerde (Landgoed Eerde) op Kruupweg 2 in Ommen
  • 11.10 uur uitdelen bloemzaad op het 11 April Plein in Ommen
  • 11.30 uur zaai-event bij Studio By Mölle op Poppenallee 33 in Dalfsen
  • 13.00 uur zaai-event bij Fruit van Nien op Luttekeweg 1 in Zwolle
  • 14.30 uur zaai-event bij Konkinklijke Van Wijhe Verf op Russenweg 14 in Zwolle

Wilt u meer weten over The Pollinators kijk dan op https://www.thepollinators.org/nationale-zaaidag/ en op www.voerdebijbij.nl