Hulp bij jeugd en gezin

Iedere ouder heeft weleens vragen over het opgroeien of opvoeden van de kinderen. Dat is heel normaal. Voor informatie en advies kunt u terecht op www.loes.nl. Naast tips vind u hier ook columns, een activiteitenagenda, interessante links en folders. Ook kunt u online vragen stellen, die deskundigen op het gebied van opgroeien en opvoeden beantwoorden.

Jeugdhulp

Het is belangrijk dat kinderen en jongeren in onze gemeente gezond en veilig kunnen opgroeien en hun talenten kunnen ontwikkelen. Ouders zijn hier in eerste instantie verantwoordelijk voor. De gemeente is verantwoordelijk voor alle jeugdhulp. Als ouders of verzorgers ondersteuning of hulp nodig hebben, dan kunnen zij contact opnemen met team toegang Samen Doen.

Aanvraag

  • U kunt digitaal uw hulpvraag melden (zie meldingsformulier aan de rechter kant). Dit mag u zelf doen, maar iemand anders mag dat ook voor u doen. Bijvoorbeeld een familielid of mantelzorger. In sommige gevallen is daar wel uw toestemming voor nodig. Heeft u niemand die u met de melding kan helpen? Er zijn organisaties die u kunnen ondersteunen.
  • De gemeente maakt met u een afspraak voor een gesprek. Bij dit gesprek mag ook iemand anders aanwezig zijn. Bijvoorbeeld een familielid, kennis, buurman of iemand van de cli├źntondersteuning.